Si t’agrada provar noves tipografies i a més tens un component solidari, et recomanem dos projectes que segur t’interessen: Homelessfonts i la tipografia de l’Anna Vives.

1.

Homelessfonts és una iniciativa de la Fundació Arrels i l’agència de publicitat thecyranos que consisteix a crear tipografies mitjançant de la lletra manuscrita de les persones que viuen al carrer. Són les lletres que estan als missatges que escriuen sobre un cartó. Aquestes tipografies estan disponibles per què les persones i les marques en general les puguin comprar i fer-les servir a les seves comunicacions. Tots els beneficis obtinguts van destinats a ajudar les 1.400 persones que la Fundació Arrels atén.

https://www.homelessfonts.org/

2.

L’Anna Vives és una tipografa amb Síndrome de Down que ha dedicat un any sencer a apropar-se al món de la lletra, treballant la lectura i l’escriptura. A través de l’observació de l’entorn i la investigació de diferents publicacions impreses ha analitzat les diferents formes que poden adoptar les lletres. La intenció original de la tipografia és imitar els traços de l’escriptura d’Anna, una grafia molt particular ja que barreja caràcters en majúscula i minúscula indistintament.

La tipografia Anna té més de 10 milions de descàrregues des de 80 països diferents. El FC Barcelona, els seus jugadors en el Trofeu Joan Gamper 2013, River Plate, Yamaha, Universidad Católica de Chile o els Mundials de Natació l’han utilitzat per a sensibilitzar.

Els recursos econòmics que s’obtenen de la tipografia i dels productes amb la lletra Anna es destinen a finalitats socials, concretament al BOX21.

Podeu descarregar la tipografia gratuitament i fer una petita aportació al següent enllaç:

Altres projectes que us poden interessar són la fuente que da vida de l’estudi Azul Recreo per a ONGAWA, o la font Tiresias, un projecte sense ànim de lucre per generar una font llegible, de Chris Sharville de Laker Sharville Design Associates conjuntament amb John Gill per al Royal National Institute of Blind People.