Joves professionals i escoles del Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya vol engegar una sèrie de xerrades sobre temes d’especial interès per als joves professionals del disseny gràfic, tant per tractar temàtiques d’utilitat, com per obrir noves visions entorn a la professió.

Cada xerrada, durarà aproximadament una hora, comptarà amb la participació de tres professionals del sector, que faran una petita dissertació de quinze minuts de durada cadascun, explicant una part de la seva feina que ens resulti interessant. La xerrada es tancarà amb la participació del públic mitjançant un torn de preguntes, un debat o un possible exercici pràctic.

L’objectiu general de les xerrades és despertar inquietuds entre els futurs professionals, allunyant-se d’esdeveniments similars, per tal d’intentar generar debat i autocrítica dins del sector del disseny gràfic a Catalunya.

La periodicitat de les xerrades serà quinzenal, es desenvoluparan els dissabtes de dotze a dos quarts d’una, preferiblement a llocs singulars, amb aforament limitat a una vintena d’assistents i amb entrada lliure.

De totes les xerrades es farà una càpsula/registre que posteriorment es penjarà al nostre bloc. Les càpsules constaran d’un petit resum amb una selecció fotogràfica, el registre d’àudio i una selecció d’enllaços on es pugui veure el material mostrat pels ponents.

 

LLENGUATGES PROPIS EN EL CAMP DEL DISSENY

Llenguatges propis en el camp del disseny, és el primer cicle de xerrades i gira al voltant de tres temes directament relacionats amb el disseny gràfic tradicional, que cada cop son més lluny de les noves tecnologies, però que segueixen sent eines de creació i experimentació. Per això combinem professionals amb una trajectòria consolidada amb nous professionals que recuperen tècniques i propostes cada cop més oblidades per a la realització dels seus projectes.

 

Dissabte 14 de gener de 2012

Llenguatges propis: Tipografia.

La primera xerrada és una aproximació a la utilització de la cal·ligrafia i la tipografia en la cultura gràfica/visual actual. S’analitzarà l’aplicació de les tècniques mecàniques tradicionals i de les noves eines digitals.

Amb Andreu Balius, Todojunto i Oriol Miró.

_Per inscripcions a partir del 4 de gener de 2012 aquí.

 

Dissabte 4 de febrer de 2012 – – – – NOVA DATA – – – –

Llenguatges propis: Edició.

La segona xerrada és una aproximació a la utilització de l’enquadernació en el camp de l’edició. S’analitzara la idoneïtat dels diferents tipus d’enquadernació, des dels més tradicionals als més experimentals.

Amb Adicciones Porquesí, Josep Cambras i ferranElOtro Studio.

_Per inscripcions a partir del 18 de gener de 2012 aquí.

 

Dissabte 11 de febrer de 2012

Llenguatges propis: Embalatge.

La tercera xerrada és una aproximació a les noves aplicacions i els materials en el sector de l’embalatge. S’analitzarà l’aplicació de nous llenguatges en aquest camp i la utilització de nous materials.

Amb 200BIS, Bendita Gloria i Vicen Ruiz.

_Per inscripcions a partir del 1 de febrer de 2012 aquí.