El reconegut prestigi del package japonès es veu recolzat per una associació declarada d’interès públic des del 2013.

Al web de l’associació podeu trobar interessants propostes, visualitzant els treballs del seus membres.
-Japan Package Design Association member’s works

A més estigueu pendents de la convocatòria del proper Japan Package Design Awards el 2015, si voleu saber què està passant al món de l’embalatge al Japó. Tot seguit us transcrivim la descripció que apareix al seu web;

“JPDA invites entries from professional designers for Japan Package Design Awards prize contest. JPDA has made biennial awards for outstanding work since 1985. This competition gives an opportunity for package designers to have the true value of their products assessed through various aspects such as design quality and creativity. Aiming to continually improve the public understanding of package design, JPDA acclaims excellent works through the contest. The award evaluates design of packaged materials in the areas of manufacturing, physical distribution and environmental impact. On top of that, its purpose is to recognize the quality of design and the contribution to the value of goods. An estimated 1,000 entries are rigidly judged by member and fellow judges and JPDA hands out awards such as Grand Prix, Golden Award, Silver Award, Bronze Award and Special Judge’s Award.”